Video konferencija s Michaelom Porterom na PSP-u

22.09.2009.

Ps Poduzetništvo za svoje studente organizira video konferenciju sa Michaelom Porterom, profesorom na Sveučilištu Harvard, te svjetskim ekspertom za područje strategije, strateškog menadžmenta i konkurentnosti. Video konferencija pod nazivom “Osnove mikroekonomskog razvitka konkurentnosti – perspektiva i izazovi Hrvatske“, održat će se u petak 02.10.2009. s početkom od 15:00 h na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Suradnja prof. Portera i Poslijediplomskog specijalističkog studija Poduzetništvo započela je tijekom 2005. godine kada se naš studij priključio konzorciju od 40-tak visokoškolskih institucija širom svijeta u kojima se realizira kolegij „Microeconomics of Competitiveness“.

Nastavni plan i program ovog kolegija razvijen je od strane M. E. Portera i njegovog tima sa Harvard Business School, a implementira se na prestižnim poslovnim školama i sveučilištima. Svake godine organizira se video konferencija sa jednom od visokoškolskih institucija u konzorciju. Ove godine Poslijediplomski specijalistički studij Poduzetništvo domaćin je ovog događaja.

Michael E. Porter je priznati svjetski ekonomski stručnjak. Njegov tridesetogodišnji rad na metodama industrijske analize, strategije i konkurentnosti rezultirao je plodnom autorskom produkcijom (autor je 20-tak knjiga; preko 100 izvornih znanstvenih radova), informiranim uvidom u praktične probleme (konzultant je najvećih svjetskih korporacija poput Caterpillar, P&G, Royal Dutch Shell), te jedinstvenim uvidom u snage i čimbenike koji oblikuju nacionalnu konkurentnost i razvojni potencijal (savjetnik je nekoliko vlada vezano uz strategije nacionalnog razvitka (primjerice SAD-a, Irske, Velike Britanije, Indije do Tajvana, Singapura i Tajlanda). Michael E. Porter je neumorni promotor, istraživač i voditelj „Institute for Strategy and Competitiveness“ u Bostonu, te jedan od najtraženijih svjetskih predavača. Tijekom svibnja ove godine gostovao je na Pliva Business Forumu u Zagrebu te iznio svoje poglede na konkurentnost u trećem tisućljeću i izazove koji u tom pogledu stoje pred Hrvatskom.