Studijska posjeta studenata iz Tajlanda

15.03.2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU sedmodnevni studijski posjet Hrvatskoj i Osijeku u ponedjeljak 11. ožujka 2013. pristigla je skupina studenata s Faculty of Business Administration, Kasetsart University  iz Bangkoka, Tajland, koji pohađaju International MBA Program (KIMBA). U posjetu nam je stiglo ukupno 13 studenata, predvođenih profesorom Nirundonom Tapachaijem.Program posjeta u Osijeku uključivao je razgovor s dekanom prof.dr.sc. Željkom Turkaljem, koji je predstavio djelovanje Ekonomskog fakulteta u Osijeku, nakon čega je uslijedio sastanak i razgovor s diplomskim studentima uz moderiranje prof.dr.sc Slavice Singer i doc.dr.sc. Sunčice Oberman Peterka.
Dio atmosfere s gostovanja tajlandskih studenata prenosimo u fotogaleriji.

Gosti su također posjetili Poduzetnički inkubator BIOS i Centar za poduzetništvo Osijek gdje su se upoznali s radom i planovima ove dvije institucije. Nakon toga je uslijedilo upoznavanje s turističkom ponudom Slavonije i Baranje kroz vinsku turu koja je uključivala razgledanje Beljskih vinograda, vinarije i podruma, uz nezaobilazno kušanje vina.

Nakon Osijeka, program posjeta tajlandskih studenata predviđao je posjete Zagrebu i Puli. U Zagrebu su prisustvovali sastanku s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore koji su im prezentirali hrvatsko gospodarstvo. U Puli su posjetili Odjel za ekonomiju i turizam “dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrile gdje su prisustvovali prezentaciji o gospodarskom stanju u Hrvatskoj i očekivanim učincima pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.