Studenti PSP-a posjetili Udrugu romskog prijateljstva LUNA

05.10.2015.

Posjet Udruzi LUNA 03102015Studenti 18. generacije Poslijediplomskog specijalističkog studija Poduzetništvo Ekonomskog fakulteta u Osijeku u subotu 03. listopada 2015. posjetili su u Belom Manastiru Udrugu romskog prijateljstva LUNA. Studente je sa ciljevima i aktivnostima Udruge, a posebice s njenim projektom Knjižnica alata, upoznao predsjednik Udruge Duško Kostić. 

Udruga LUNA  je nestranačka i neprofitna organizacija za interesno okupljanje mladih romske i neromske nacionalnosti. Osnovana je 2005. godine sa svrhom poticanja mladih na međusobnu toleranciju, aktivizam i volonterizam u zajednici, osobnu odgovornost u rješavanju problema mladih u društvu te usvajanja pozitivnih vrijednosti civilnog društva i demokracije.

Uz rad sa mladima udruga LUNA se bavi i pomaganjem socijalno ugroženim ljudima romske i neromske nacionalnost kroz neposrednu materijalnu pomoć, organizacije i vođenje volonterskih akcija, javnih radova i savjetodavne službe za pravna pitanja.

Posjeta je organizirana u sklopu kolegija Autentično liderstvo za poduzetnike, kojeg predaje izv.prof.dr.sc. Sunčica Oberman Peterka.