Studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku sudjeluju u natjecanju u izradi poslovnih planova Values and Ventures u SAD

16.04.2013.

Neeley_mTim preddiplomskih studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku natjecati će se 19-20. travnja 2013. protiv studenata 27 drugih sveučilišta iz cijelog svijeta na Neeley School of Business, Texas Christian University (TCU). Treće godišnje Richards Barrentine Values and Ventures natjecanje u izradi poslovnih planova okuplja studente poduzetnike sa svih strana svijeta koji će predstaviti svoje ideje za poslovne pothvate koji istovremeno donose dobit i čine život boljim. Studentski timovi sa 28 sveučilišta 19. i 20. travnja prezentirati će svoje poslovne planove ocjenjivačkom sudu sastavljenom od 32 člana.

“Ovo jedinstveno natjecanje potiče studente na pokretanje poslovnih pothvata do kojih im je doista stalo, ali ne u obliku tradicionalnih neprofitnih organizacija”, rekao je O. Homer Erekson, John V. Roach dekan Neeley School of Business. “Želimo da nam studenti predstave poduzeća koja donose dobit, te koja pružaju društvenu korist kao održivi pothvati. Još jedan razlog zbog kojega je ovo natjecanje jedinstveno je u tome što je ono namijenjeno isključivo preddiplomskim studentima, s namjerom da im pomognemo financirati i pokrenuti njihova poduzeća.”

Ann McDonald, direktorica Values and Ventures natjecanja, izjavila je kako će više od 40 poslovnih lidera služiti kao suci i mentori, uključujući vlasnike poduzeća, izvršne direktore, financijere, bankare i odvjetnike, koji će pružiti solidnu bazu znanja o izgledima za preživljavanje startup poduzeća. (Imena sudaca biti će objavljena nakon natjecanja.)

Svih 28 timova će se natjecati u petak 19. travnja u pet skupina ispred žirija sastavljenih od različitih sudaca. Najbolji tim iz svake skupine napredovati će u finalno natjecanje u subotu, zajedno s najboljim od pet drugoplasiranih timova, koji će biti određen posebnim krugom natjecanja. U subotu će se tih šest timova natjecati pred ocjenjivačkim sudom sastavljenim od drugih sudaca, kako bi se odredili dobitnici novčanih nagrada.

Nagrade su 15.000 dolara za prvo mjesto, 10.000 za drugo, 5.000 za treće, po 1.000 dolara za četvrto i peto mjesto, te javna pohvala. Pored toga, jedan od 28 timova s najinovativijim energetskim konceptom dobiti će Energy Award u iznosu od 5.000 dolara, a tim koji prikaže hrabro razmišljanje i revolucionarne ideje primiti će Founders Award u iznosu od 5.000 dolara, nazvanu po Nancy T. Richards i Lisi Barrentine, poduzetnicama iz Dallasa koje su zajedno s Neeley School of Business pokrenule ovo natjecanje 2010. godine.