Prof.dr.sc. Slavica Singer dobitnica Europske nagrade za poduzetničko obrazovanje

10.01.2021.

Slavica-Singer-web-700x560pxProfesorica Slavica Singer, profesor emeritus Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sveučilišta u Osijeku dobitnica je ovogodišnje nagrade The European Entrepreneurship Education Award.

Nagradu dodjeljuje Sten K.Johnson Centar za poduzetništvo s Lund University School of Economics and Management, Lund, Švedska, od 2012. godine. Nagrada se dodjeljuje svake godine pojedincima ili organizacijama, koji su doprinijeli razvoju sveučilišnog poduzetničkog obrazovanja u Europi. Svrha nagrade je višestruka: naglasiti važnost podučavanja u području poduzetništva (u Europi), stimulirati i promovirati inovativne metode podučavanja u ovom području te raširiti najnovija postignuća u poduzetničkom obrazovanju među znanstvenicima, istraživačima, profesorima, kreatorima politika, praktičarima i svim drugim dionicima, uključenim u poduzetničko obrazovanje na sveučilišnom nivou.

Profesorica Slavica Singer prepoznata je kao osoba koja ima ključnu ulugu u razvoju lokalnog i nacionalnog poduzetničkog eko sustava i poduzetničkog obrazovanja, u resursima vrlo oskudnom okruženju. Kao što i povjerenstvo za dodjelu nagrade navodi, profesorica Slavica Singer veliki je promotor mladih istraživača u području poduzetništva i daje važan doprinos znanstvenoj zajednici Europe u istraživanju poduzetništva.

Odbor za dodjelu nagrade zaključuje: „Zbog izuzetno vrijednog utjecaja na razvoj poduzetničkog obrazovanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini, Slavica Singer je nesumnjivo vrijedan dobitnik Europske nagrade za poduzetničko obrazovanje za 2021. godinu“.

Dodjela nagrade održat će se, s obzirom na okolnosti, on-line, u okviru 10. European Entrepreneurship Education Workshop 2021, 22.-23.4. 2021. godine, na kojem će profesorica Slavica Singer održati i pozvano predavanje, kao key-note govornik.

Ponosni smo da smo dio tima profesorice Singer i čestitamo joj na ovoj važnoj nagradi!

Više o samomo događaju možete pogledati na sljedećem linku:  https://entrepreneur.lu.se/en/events/eeea/winner-2021