OTVORENI DAN PSP-a i predavanje: “RADLER – The wake-up call for sleeping market”

22.11.2011.

U okviru OTVORENOG DANA Poslijediplomskog studija Poduzetništvo predstavljamo predavanje: “RADLER – The wake-up call for sleeping market” koje će se održati u ponedjeljak, 28.11.2011. u 18 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, dvorana 7, Gajev trg 7, Osijek. Predavanje na engleskom jeziku održat će gospodin Alexander Gerschbacher, predsjednik uprave Karlovačke pivovare. Alexander Gerschbacherje na poziciji predsjednika uprave Karlovačke pivovare od 1. srpnja 2010. godine, a prethodno je radio kao komercijalni i marketinški direktor Brau Union Austrija, marketinški direktor A. Darbo AG i marketinški direktor Kraft Foods.

Od početka recesije prije nekoliko godina, hrvatsko se tržište piva smanjuje. Tako je samo u posljednje dvije godine promet pivovara opao za vrtoglavih 12%. Međutim, jedna inovacija bila je dovoljna da promijeni perspektivu cijelog tržišta. Pivarska industrija ponudila je hrvatskom tržištu novi proizvod: radler – mješavinu piva i limunade. Osvježavajuće piće s niskom razinom alkohola dovelo je do preokreta u industriji, koja je u 2011. godini počela bilježiti snažan rast, jer su radleri spojili dva tržišna segmenta: piva i gaziranih bezalkoholnih osvježavajućih napitaka.

Nakon predavanja održat će se OTVORENI DAN Poslijediplomskog studija Poduzetništvo u okviru kojega će svim zainteresiranima biti predstavljen program i način rada studija.

Program kojeg provodimo i razvijamo od 2000. godine, u učionicu dovodi stručnjake svjetskog glasa (kao što je i gospodin Alexander Gerschbacher) i primjenjuje suvremen pristup u izvođenju nastave: timski rad, analize konkretnih slučajeva, gostovanja uspješnih poduzetnika. Naši studenti ocjenjuju ovaj studij iznimno uspješnim, jer stečena znanja i vještine koriste za samopouzdano unošenje promjena u okruženje u kojem žive i rade, unapređujući uspjeh poduzeća, kao i vlastitu karijeru.

U OTVORENOM DANU sudjeluju voditeljica studija prof.dr.sc. Slavica Singer i profesori – predavači koji će odgovarati na vaša pitanja, a studenti – sadašnji i bivši – u neformalnom će razgovoru razmijeniti s vama svoja iskustva tijekom studija.