OSC predstavlja #3: od predstavnika UX Passiona, ZIMO Digitala i WTFJeansa saznajte kakav je bio njihov put do uspjeha!

22.09.2014.

 Nakon prva dva zbivanja iz serije OSC predstavlja i ljetnog predaha, vrijeme je za treće izdanje i nove poslovne priče. OSC predstavlja #3 održat će se u utorak, 23. rujna 2014. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u dvorani 3 (prizemlje), u vremenu od 17:30 do 19:00 h. Zbivanje je organizirano od strane udruge Osijek Software City, a namijenjeno je svima onima koji su zainteresirani za financiranje i razvoj poslovnog pothvata, samozapošljavanje, rad s klijentima, prepreke u poslovanju i put do uspjeha tvrtki i startupa.

Program:

UX Passion – Darko Čengija predstavit će ne-baš-tako-mladi startup (postoji već pet godina), a u tih pet godina tim je prošao štošta. Zajedno su napravili puno dobri stvari, ali i puno grešaka, ponovili greške za svaki slučaj te na kraju ponekad i nešto naučili iz njih. Bave se razvojem korisničkih iskustava na mobilnim i web platformama. Bit će riječi o tome kako je sve počelo, što i s kim rade te kako se vide u budućnosti.

ZIMO Digital – Saša Fišter predavat će o ZIMO Digitalu, agenciji specijaliziranoj za izradu web stranica i mobilnih aplikacija. Uz to, u vlasništvu ima i tehnološki portal ZIMO na kojem se svakodnevno objavljuju tekstovi vezani uz tehnologiju i startupe.

WTFJeans – Peđa Pušelja će, nakon gotovo pet godina rada na trapericama za pametne telefone s fokusom na globalno tržište, razmijeniti svoja iskustva o važnosti marketinga i komunikacije pri pokretanju “projekata iz garaže”. Jesu li su proizvod i tehnologija sami sebi bitni? Što nas čeka kada se krenemo globalno probijati putem interneta? Koliko nam zajednica može pomoći i do koje granice? Mogu li nam i koliko društvene mreže u tome pomoći i bez ozbiljnog budžeta za marketing? Peđa će tijekom predavanja odgovoriti na sva ta pitanja, ali i pitanja publike.

Nakon predavanja je predviđeno druženje u caffe baru New York, gdje ćete imati priliku bolje upoznati goste zbivanja OSC predstavlja #3 te ih pitati sve što vas zanima. Za sve sudionike bit će osigurane akcijske cijene pića.

Zbivanje OSC predstavlja održava se nekoliko puta godišnje u suradnji s UNESCO katedrom za poduzetništvo pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku i Međunarodnim centrom za poduzetničke studije (ICES) pri Sveučilistu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.