Mesarić, Marković i Oberman Peterka novi prodekani Ekonomskog fakulteta

12.09.2013.

efosNakon što je još proljetos odlučeno kako će Vladimir Cini naslijediti Željka Turkalja, budućeg rektora (od 1. listopada), na mjestu dekana Ekonomskog fakulteta u Osijeku, jučer je Fakultetsko vijeće donijelo odluku o tome tko će biti prvi suradnici novog prvog čovjeka Ekonomije.

Već ranije odlučeno je kako će taj fakultet ubuduće imati tri umjesto dva prodekana. Tako će ubuduće prodekan za znanost biti Josip Mesarić, a Branimir Marković, koji će do prvog dana listopada obavljati tu funkciju, od istoga dana postat će prodekan za financije. Tu ulogu sada obavlja još uvijek aktualni dekan Turkalj. I na koncu, Vijeće je izglasalo kako će Cinija na dužnosti prodekana za nastavu zamijeniti Sunčica Oberman Peterka.

“Sve su to provjereni ljudi, i kao stručnjaci u svojim područjima i kao dugogodišnji djelatnici fakulteta. Pazili smo i na rodnu i dobnu zastupljenost pa smo imenovali mladu i kvalitetnu kolegicu Oberman Peterka. Također, što je možda i važnije, potvrdili smo čak deset novih docenata iz redova naših asistenata, koji će na novim radnim mjestima početi raditi već u srijedu (danas, nap.a.)”, istaknuo je Turkalj.
Izvor: EFOS