Gostovanje u SAD-u: Razvijajući poduzetničko sveučilište

01.05.2008.

Tim sastavljen od grupe studenata s dodiplomskog studija, smjer – poduzetništvo, te profesora od 18. – 26. travnja 2008. godine predstavljali su Ekonomski fakultet u Osijeku u SAD-u. Međunarodna suradnja s američkim univerzitetom University of Illinois at Urbana-Champaign započela je inicijativom dekana Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof.dr.sc. Željka Turkalja i prof.dr.sc. Slavice Singer.

Prvi službeni posjet bio je Chicagoland Enterpreneurial Centru koji je smješten u Chicaškom, Aon Center-u. Pojećen je University of Chicago, jedna od najjačih poslovnih škola u cijelom SAD-u gdje je David Mulligan prezentirao web stranicu Kiva koja je oformljena kako bi pružila financijsku pomoć kroz donacije ljudima iz cijelog svijeta kojima je to najpotrebnije.
21.04.2008. slijede predavanja na samom University of Urbana-Champign i upoznavanje s programu studiranja sveučilištu i brojnim mogućnostima koje im ono nudi. Sljedeći dan posjećen je Research Park koji je dio University of Illinois, nešto poput inkubatora inovacija. 24.04.08. profesor Jeffa Kurtz je održao predavanja iz Consultinga, a studenti su imali zadatak da u timovima izrade što bolji Marketing plan za poduzeće Autonomic Materials. Na samom kraju dvoje domaćih studenata Lawrence Han i Fraser Kinnear ispričali najupečatljivije priče američkog poduzetništva – kako su dvadesetogo postali milijunaši te što se trenutno događa s vodećim imenima Interneta. Treba napomenuti da je tijekom siječnja 2008. godine 25 američkih studenata i profesora gostovala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a ovaj uzvratni posjet je zaokružio početak suradnje između Ekonomskog fakulteta u Osijeku i University of Illinois at Urbana-Champaign.