Globalni tjedan poduzetništva, 2010.

12.11.2010.

Poduzetnici bez granica (EWoB), u suradnji s mladima i studentima  koji djeluju proaktivno u zajednici, te koji su pokrenuli i razvili vlastite poduzetničke ideje, sudjeluju u projektu obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva, Global Entrepreneurship Week (GEW) 2010., na temu Poduzetništvo mladih i njihovo viđenje izlaska iz recesije. Događaj će se održati 16. studenog 2010. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u auli fakulteta na prvom katu.

U terminu od 10:00 do 14:00 sati će biti predstavljanje mladih i studenata koji su razvili poduzetničke ideje (pokrenuli školu plesa, studentski projekt, vlastito poduzeće, udrugu mladih, i ostali projekti). U više od  100 zemalja,  milijuni mladih ljudi pozvani su da se pridruže rastućem pokretu poduzetnika koji traže nove ideje i bolje načine za razvoj posla. Poduzetnički duh je temelj Globalnog tjedna poduzetništva, neizmjerni resurs kojim želimo proširiti korisnost gospodarskog razvoja na ljude širom svijeta suočene sa složenim izazovima.
GEW je inicijativa za inspiraciju mladih kako bi prihvatili inovaciju i kreativnost. Na ovaj su događaj pozvani svi profesori i asistenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, te poslovni sektor Osječko – baranjske županije. Kroz ovu inicijativu, povećava se i inspirira sljedeća generacija poduzetnika. Na ovaj način će stjecati nova znanja, vještine, uključujući se u mreže koje potiču inovativnost, održivo poduzetništvo koje ima pozitivan utjecaj na njihov život, obitelji i zajednice.

Što je EWoB?
EWoB je neprofitna organizacija osnovana u prosincu 2008. Studentska udruga Poduzetnici bez granica (Entrepreneurs WithOut Borders) djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Cilj EWob-a je promovirati poduzetnički način ponašanja i suradnja s poduzetnicim kroz projekte.