Forum obiteljskih poduzeća

24.09.2013.

CEPOR m2

CEPOR – Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva organizira Forum obiteljskih poduzeća koji će se održati u ponedjeljak, 21. listopada 2013., u Zagrebu, Trg J.F. Kennedya 7.

Cilj Foruma obiteljskih poduzeća je potaknuti dijalog i javnu raspravu na temu značaja obiteljskih poduzeća u Hrvatskoj, pružiti korisne informacije vlasnicima obiteljskih poduzeća i svim drugim zainteresiranim stranama o pitanju prenošenja vlasništva i upravljanja nad obiteljskim poduzećima, te povezati vlasnike obiteljskih poduzeća sa predstavnicima institucija koje pružaju savjetodavnu i poslovnu podršku u tom području.

Forum je namijenjen vlasnicima obiteljskih poduzeća koji se susreću ili će se susretati sa procesom nasljeđivanja i prijenosa vlasništva, članovima sljedećih generacija obiteljskih poduzeća, menadžerima obiteljskih poduzeća, predstavnicima institucija koje pružaju savjetodavnu i poslovnu podršku poduzetnicima, istraživačima i donositeljima politika u području malih i srednjih poduzeća.

Program Foruma obiteljskih poduzeća sastoji se od 3 dijela: policy foruma/okruglog stola čiji je cilj razmjena iskustava i znanja na temu značaja obiteljskih poduzeća za gospodarstvo Hrvatske te izazova s kojima se obiteljska poduzeća u Hrvatskoj susreću; radionice „Prenošenje vlasništva i upravljanja nad obiteljskim poduzećem“ čiji je cilj ukazati na ključne izazove u procesu nasljeđivanja, odnosno prenošenja vlasništva i upravljanja nad obiteljskim poduzećima; te networking eventa koji je ujedno i završni dio Foruma čiji je cilj omogućiti sudionicima razmjenu stavova, kontakata i zaključaka Foruma.

Program provodi CEPOR u suradnji sa ekspertima za obiteljska poduzeća iz Velike Britanije koje posjeduju dugogodišnje iskustvo u području savjetovanja malih i srednjih poduzeća:

  • Dinah Bennett – nagrađivana konzultantica u području poduzetništva i razvoja poduzeća, sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom u Aziji, Istočnoj Europi i Balkanu.
  • Yolanda K. Gibb – konzultantica sa preko 20 godina iskustva u razvoju poslovnih inicijativa za podršku malim i srednjim poduzećima, sa glavnim fokusom na izvoz, internacionalizaciju i međunarodnu konkurentnost.

Zainteresirani za sudjelovanje na Forumu obiteljskih poduzeća i sve detaljne informacije (program, prijava, kotizacija) mogu se javiti na tel. +385 1 2305 363, mob. +385 98 9815 173, ili na e-mail adresu deterovic@cepor.hr.

Detaljnije o programu Foruma obiteljskih poduzeća pročitajte ovdje.