Europski dan poslova 24. studenoga 2015., Osijek

11.11.2015.

Europski dan poslova 2015Sa svrhom pružanja informacija o mogućnostima koje nude tržišta rada drugih članica Europskog gospodarskog prostora, Hrvatski zavod za zapošljavanje i EURES Hrvatska organiziraju Europski dan poslova „Winter Seasoning“ u Osijeku.

Cilj događaja je pružiti kvalitetne ponude za zapošljavanje tražiteljima posla s područja istočne Hrvatske, a jesenski termin odabran je zbog usmjerenosti događaja sezonskim poslovima u ugostiteljstvu i turizmu. Time se zainteresiranim kvalificiranim radnicima koji se vraćaju sa sezonskih poslova na hrvatskoj obali nudi mogućnost cjelogodišnje zaposlenosti povezivanjem zaposlenja tijekom ljetne sezone u Hrvatskoj i zimske sezone izvan Hrvatske.

Iako prvenstveno usmjeren, događaj nije ograničen na sektor turizma, pa su zainteresirani tražitelji posla različitih profila, ali i svi ostali zainteresirani građani dobrodošli.

Osim informiranja o tržištima rada drugih država članica Europskog gospodarskog prostora i mogućnosti prijavljivanja za konkretna radna mjesta, posjetitelji će imati priliku nazočiti prezentacijama o uvjetima rada i života u pojedinim europskim državama, te se upoznati s različitim europskim inicijativama čija je svrha podizanje zapošljivosti, razvoj vještina i olakšavanje pokretljivosti na europskoj razini.

Osobe koje nemaju mogućnost fizički nazočiti događaju imat će priliku pratiti prezentacije s bilo koje lokacije gdje je dostupna aktivnainternet veza i to putem livestreaminga (izravnog prijenosa) na platformi www.europeanjobdays.eu/osijek, dok će registrirani korisnici imati mogućnost prijavljivati se za poslove i razgovarati s online izlagačima putem pisanog, audio ili video chata. Registracija na platformu besplatna je, brza i jednostavna.

Europski dan poslova „Winter Seasoning“ održat će se 24. studenoga 2015. godine u prostoru Ekonomskog fakulteta, Trg Ljudevita Gaja 7, Osijek. Očekivano trajanje događaja je od 11.00 do 17.00 sati. Ulaz na Europski dan poslova je slobodan i otvoren svim zainteresiranim posjetiteljima.