EU mogućnosti za mala i srednja poduzeća

27.05.2015.

SME InstrumentU dvorani (B objekt) Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o., 29. svibnja s početkom u 11 sati održat će se informativna radionica „SME Instrument“.

SME Instrument je program iz Obzora 2020. koji nudi cjelovitu podršku kroz sve tri faze inovacijskog ciklusa. Program je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja imaju visoko inovativan proizvod (disruptivan), a cilj im je izlazak na međunarodno tržište. Prve dvije faze inovacijskog ciklusa za koje se može prijaviti odnose se na novčana sredstva, a u trećoj je riječ o savjetodavnim uslugama. Radi se o programu koji se odnosi na mala i srednja poduzeća s visoko inovativnim proizvodom, a prijave se dostavljaju Europskoj komisiji. Za sredstva iz navedenog programa konkuriraju mala i srednja poduzeća iz cijele Europske unije. Ovdje nije riječ o programu iz Poduzetničkog impulsa.

​​Raspored radionice: 

11.00   Obzor 2020 i SME Instrument –mogućnosti za inovativne tvrtke (Renato Vrebac, nacionalna kontakt osoba (NCP) za mala i  srednja poduzeća za Obzor 2020, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije)

11.45   Europska poduzetnička mreža (Renato Vrebac, voditelj EEN tima, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije)

12.00  Pauza

12.15 – 13.15   Iskustva i preporuke evaluatora prijava na SME Instrument (Boris Golob, direktor Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci d.o.o. – Skype predavanje)

Za sve zainteresirane ulaz je slobodan. Molimo prijave na mail: jelena.simunic@gmail.com