Donacija softwera

19.04.2004.

Tvrtka SoftPro Tetral www.softpro.hr, jedini hrvatski proizvođač alata za podršku poslovnom odlučivanju s nekoliko međunarodnih priznanja, donirala je 10 licenci programa (ukupne vrijednosti 100.000 kuna) za primjenu u sklopu nastavnog programa Poslijediplomskog studija Poduzetništvo, Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Predaja donacije, kao i prezentacija softvera održana je u subotu 17.04. u Informatičkoj učionici EFO, II kat. Programski paket SoftPro Manager 4.0 imao je tri nominacije za “Microsoft informatičkog oskara” na Microsoft Fusion softverskoj konferenciji.
Prezentacija i donacija softvera SoftPro Manager 4.0

Na inicijativu nastavnika na kolegiju «Sustavi za potporu odlučivanju» poslijediplomskog studija «Poduzetništvo» Ekonomskog fakulteta u Osijeku, dr.sc. Marijane Zekić-Sušac i dr.sc. Josipa Mesarića, u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, SoftPro Tetral je danas održao posebnu prezentaciju svog specijaliziranog programskog paketa SoftPro Manager 4.0 za polaznike poslijediplomskog studija, specijalizirane stručnjake s područja poslovnog upravljanja, te zainteresirane predstavnike raznih poduzeća s područja Slavonsko-Baranjske županije.

Prepoznajući potrebu boljeg povezivanja znanstvenih institucija i prakse, SoftPro Tetral je ovom prilikom donirao 10 licenci programa (ukupne vrijednosti preko 100.000 kuna) za primjenu u sklopu nastavnog programa Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Poseban je značaj ovog softvera za polaznike poslijediplomskog studija koji će na taj način povezati teorijsko znanje iz sustava za potporu odlučivanju, poslovne inteligencije i statističkih metoda s praktičnom upotrebom tih naprednih analiza podataka koje će im pomoći u poslovnom odlučivanju i ostvarivanju konkurentske prednosti svojih tvrtki. Time se ostvaruje povezanost teorije i prakse u okviru studija.

Vjerujemo da će se na taj način potaknuti šira primjena suvremenih tehnologija u svakodnevnom poslovanju te dovesti do značajnog poboljšanja upravljanja unutar poduzeća. Kao jedini hrvatski proizvođač alata za podršku poslovnom odlučivanju s nekoliko međunarodnih priznanja, te jedna od rijetkih tvrtki u široj regiji koje su specijalizirane za projektiranje i implementaciju ovakvih sustava, SoftPro Tetral dokazuje da se i visoko sofisticirani tehnološki produkti mogu proizvesti i u hrvatskom okruženju, te tako konkurirati najpoznatijim svjetskim tvrtkama.

Povećana konkurencija u poslovanju dovela je do povećane potrebe za dnevnim praćenjem poslovanja poduzeća i brzim reakcijama na signale iz poslovnog okruženja. U takvoj situaciji, napori uloženi u dobivanje bitnih informacija iz standardnih informatičkih sustava rezultiraju sporim izvještavanjem, povećanjem troškova poslovanja i neusklađenim podacima. Menadžerima zaduženim za odlučivanje takav način više nije zadovoljavajući, dakle njima treba drugačiji i brži pristup informacija. Moderni sustavi za skladištenje podataka (data warehouse systems), primarno dizajnirani za menadžere, analitičare i “ljude koji donose odluke”, pretvaraju podatke poduzeća u izuzetno vrijedne informacije. Oni predstavljaju najviše dostignuće moderne tehnologije. Poduzeća, očekujući kompletna, no ponajviše prilagodljiva rješenja: jednostavna za upotrebu, te ona koja će opravdati investiciju, odlučuju se za data-warehouse i OLAP sustave jer je svima poznata činjenica da se takva investicija vrlo brzo vraća. SoftPro Manager 4.0 odličan je izbor, koji ne samo da pruža jednostavno korisničko sučelje za OLAP sustave, već ide mnogo dalje od ostalih OLAP klijenata omogućavajući svojim korisnicima istinsku moć nad podacima kroz cijeli niz ugrađenih poslovnih analiza i pregršt dodataka u jednom jedinom programskom paketu.

Nadamo se da će ova donacija Ekonomskom fakultetu u Osijeku nastupajuće generacije managera potaknuti u usvajanju i primjeni najnovijih tehnologija, te na taj način, njima i Hrvatskoj u cjelini, omogućiti kvalitetnije uvjete za tržišni uspjeh u budućnosti.

Prezentaciju je održao Tomislav Piasevoli, konzultant i implementator BI rješenja u tvrtki SoftPro Tetral.

Informacije o Microsoft Gold Certified Partner programu

Microsoft Gold Certified Partner program osigurava pomoć svim korisnicima u identifikaciji pojedinih kompanija koje su dokazale visoki stupanj ekpertize u jednom ili više specijaliziranih područja vezanih za primjenu Microsoft tehnologija. Gold partneri zadovoljavaju najstrože zahtjeve u pojedinoj kategoriji, uključujući posebne certifikacije i aktivne reference, pa su stoga prepoznati kao najsposobniji partneri u pojedinom području.

“S obzirom na veliki izbor softverskih produkata na današnjem tržištu, kupci moraju biti u mogućnosti brzo prepoznati firme koje su posvećene visokim standardima,” kaže Rosa Garcia, generalni manager za Partner Programs Group u Microsoft-u. “Oni moraju biti uvjereni da pojedini proizvođač primjenjuje stroga pravila testiranja i integracije. Svojom orijentacijom na Microsoft Windows i .NET platforme, SoftPro Tetral je jasno pokazao da proizvodi robustne i pouzdane aplikacije. Microsoft je vrlo zadovoljan što ima SoftPro Tetral kao Gold Certified Partner-a u kategoriji softverskih produkata.”

Informacije o programskom paketu SoftPro Manager 4.0

SoftPro Manager 4.0 je alat za podršku odlučivanju koji nadopunjava bilo koji postojeći informacijski sustav. Namijenjen direktorima, planerima i poslovnim analitičarima, SoftPro Manager 4.0 popunjava veliku prazninu na tržištu svojim jedinstvenim i izuzetno prilagodljivim karakteristikama, osiguravajući krajnjim korisnicima potpuno nove mogućnosti upravljanja tvrtkom na današnjem tržištu velike konkurencije.

SoftPro Manager 4.0 pokriva veliko područje djelovanja (od ad-hoc upita do izvještavanja na razini velikih kompanija) uključujući nekoliko specijaliziranih OLAP analiza (ABC, Trendovi i predviđanja, Najbolji-najlošiji, Stabilnost, Rangovi) u jedinstveno, vrlo intuitivno korisničko sučelje. Svojom inovativnošću u primjeni raznih funkcija (jedinstveni MDX dizajner i editor, strukturni pregledi podataka, OLAP parametri, hijerarhijski 2D i 3D grafikoni, opisna statistika, brzo OLAP pretraživanje, ugrađeni čarobnjaci, mogućnosti proširivanja vanjskim ekstenzijama itd…), SoftPro Manager 4.0 omogućava svim razinama korisnika, od početnika do ekperata, analizu OLAP podataka na prirodan i inuitivan način, te postizanje dobrog razumijevanja poslovnih procesa koji stoje iza toga.

U Osijeku, 17.04.2004