Zašto žirafe?

Žirafe su kroz povijest uvijek fascinirale ljude. Po cijeloj se Africi mogu pronaći špiljski crteži koji prikazuju ove visoke životinje, a i u ostalim su dijelovima svijeta kroz povijest one privlačile veliku pozornost. I u osječkom su Zoološkom vrtu bile jedna od najvećih atrakcija. Njihova visina i dugi vrat koji im omogućuje pogled dalji od bilo koje druge životinje svakako su ono što oduševljava, kao i sposobnost života s vrlo malo sna za vrijeme kojeg ostaju na nogama, ali uvijek s jednim okom otvorenim, na oprezu.

Upravo smo se zbog tih karakteristika i odlučili upotrijebiti ih kao maskotu našeg poslijediplomskog studija poduzetništvo. Programom našeg studija, suvremenim pristupom temeljenim na potrebama i željama polaznika i suradnjom s brojnim ekspertima za pitanja s područja poduzetništva, kombinirajući teoriju i praksu želimo privući mlade poduzetne ljude koji su se odlučili za nastavak svog obrazovanja i pomoći im u osposobljavanju za razvoj poduzetničke ekonomije i osobno poduzetničko djelovanje kojim će biti u mogućnosti dosegnuti najviše grane i ubrati plodove koji nisu dostupni svima u našem poslovnom svijetu.

Želja nam je stvoriti mlade ljude koji će biti svjesni važnosti kontinuiranog obrazovanja i unapređivanja vlastitih znanja i vještina i uvijek imati jedno oko otvoreno kako bi primijetili potencijalne prilike i opasnosti u svom životnom i poslovnom okruženju i upotrijebili ih u svoju korist.

Od naših studenata očekujemo da postanu simbolične “žirafe” u našem poslovnom okruženju koji će vidjeti dalje od ostalih i koji će u budućnosti moći bez problema formulirati vlastite životne i poduzetničke ciljeve te se kretati u smjeru njihovog ostvarenja.