Započeo projekt “Mladi za mlade – učenje kroz igru”

28.03.2012.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u subotu, 24. ožujka 2012. godine, održana je prva u nizu radionica za djecu iz dječjeg doma Klasje u sklopu projekta “Mladi za mlade – učenje kroz igru” u organizaciji Alumnija Poslijediplomskog studija Poduzetništvo kroz Volonterski program studija Poduzetništvo.  Projekt “Mladi za mlade – učenje kroz igru” je odobren i financiran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije, koja financira projekte vođene od strane mladih, s ciljem poticanja aktivizma i kreativnosti među mladima ljudima. Projekt “Mladi za mlade – učenje kroz igru” provode studenti volonteri sa različitih fakulteta, koji su okupljeni s istim ciljem – uz druženje s djecom utjecati na razvoj njihove socijalizacije, njihovog samopouzdanja i odgovornosti. Kroz projekt će, od ožujka do srpnja 2012. godine, biti organizirano petnaest radionica koje su sadržajem prilagođene tekućoj problematici života djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.  Radionica održana u subotu omogućila je štićenicima doma Klasje temelje za razvoj i vježbanje komunikacijskih vještina. Radionicu je vodila Kristina Babić, vlasnica PR agencije Simfonija iz Osijeka.

Teme ostalih radionica su razvoj samopoštovanja i samopouzdanja, ravnopravnost, nenasilno rješavanje problema, razvijanje kreativnosti, plesom do zdravlja i sreće, važnost timskog rada i sportom protiv ovisnosti. Na kraju projekta organizirat će se i jednodnevni izlet u Baranju u sklopu aktivnosti “Škola u prirodi”.  Ovim projektom studenti volonteri nastojat će djeci, kroz edukativne i zabavne sadržaje, pomoći u razvoju njihovih vlastitih vještina, tolerancije prema različitostima i zajedno s odgajateljima pridonijeti stvaranju ugodnije atmosfere i kvalitetnijeg života u domu.  Vanjski suradnici u projektu su i voditelji plesnih radionica Jazz dancea – Tamara Karoli i Vanja Kubatka i Break dance škola Original Skillz Crew iz Osijeka.  Osim dobre zabave i društva djece iz Klasja, volonteri na ovaj način dobivaju vrijedno iskustvo, razvijaju svoje vještine i stječu reference za životopis poput pisanja i provođenja ovog EU projekta.

Volonteri Volonterskog programa studija Poduzetništvo djeluju u Klasju od lipnja prošle godine, a ovim putem pozivaju sve zainteresirane studente osječkog sveučilišta da im se pridruže (detaljnije informacije o projektu se mogu dobiti na (detaljnije informacije o projektu se mogu dobiti na volonteri.vpsp@gmail.com).